4 tendinte IT care au schimbat definitia unui business

Necesitatile economice ale ultimilor ani au adus un aport dezvoltarii tehnologice, ce a avut ca rezultat un numar mare de schimbari fundamentale ale industriei IT. Astfel, procesul de dezvoltare al acestui domeniu a cunoscut un trend ascendend ireversibil.

Pentru a crea in continuare produse si servicii relevante pentru clienti, este deosebit de important pentru companii sa monitorizeze aceste trenduri si sa se adapteze cerintelor pietei.

In cele ce urmeaza vom prezenta 4 trenduri din industria IT ce au ajutat companiile sa ramana ancorate in realitatea ce a devenit tot mai digitala.

1. Device-urile mobile

In ziua de astazi instrumentele online prin care o companie interactioneaza cu consumatorii s-au schimbat radical. Mai bine de o treime din PC-urile conventionale de pe piata au fost inlocuite cu smartphone-uri si tablete, iar acest curent ascendent se pare ca nu va incetini. Inca din anul 2014, utilizarea internetului pe device-uri mobile a surclasat utilizarea pe desktop.

2. Cloud Computing

Daca pana nu demult companiile se confruntau cu probleme mari in ceea ce priveste infrastructurile de stocare de date, in ziua de astazi, tehnologia cloud devine din ce in ce mai acesibila.

Stimulata în mare parte prin creșterea încrederii consumatorilor în această nouă tehnologie, tot mai multe companii au descoperit avantajele de utiliza aplicatiile software prin retelele cloud private. Pe măsură ce economia își va relua creșterea, aceste solutii vor deveni tot mai scalabile si low-cost.

  3. Birourile virtuale

Avand la indemana tehnologia cloud si progresul in conectivitate, companiile din intreaga lume au inteles avantajele din punct de vedere al costurilor al birourilor virtuale. Prin trecerea de la birourile traditionale fizice la structurile de retea remote, tot mai multe companii au profitat de aceasta tehnologie reducand costurile si crescand productivitatea.

 

4. Aplicatii alternative pentru cresterea productivitatii

Influentate de criză economică, companiile sunt fortate sa gaseasca noi metode de îmbunătătire a productivitătii si de creșterea eficientei angajatilor. Astfel noile solutii de videoconferinte, aplicatiile de business inteligence, de monitorizare si raportare a activitatilor zilnice, vor cunoaste in continuare o crestere accentuata. In plus, pe langa aceste solutii, treptat va exista si o cerre considerabila de solutii software menite sa imbunatateasca eficienta, sa reduca din costurile de operare si sa eficientizeze procesul de business.

 

 

Lasa un comentariu

Categorii

Techsylvania 2016

jsCamp 2016

Contact

JobApp. Cluj Napoca,
Romania office@jobapp.ro

NEWSLETTER